Uwekkkkk...nak termuntah rasanya bila dengar berita semalam pasal Kek Lapis Sarawak tak halal coz bahan nak buat kek tur mengandungi asi deoksiribonuklik (DNA) babi. Kek ni memang mahal tapi sedap. Macam2 perisa ada. Baru2 ni masa promosi aidilfitri n kerja kahwin ada gak orang jual Kek Lapis Sarawak ni kat ofis aku. Naper erk...dah berpuluh tahun orang buat kek baru perasan mender tur tak halal. Naper tak kaji dari dulu...Sekarang ni kalau nak makan apa2 semuanya kena fikir 2 kali...ada halal ke tak. Yang ada halal pun belum tentu halal. Ada yang palsu. Undang2 negara kita tak telus sangat agaknya...mungkin halal tur boleh dijual beli kot. Bila dah macam ni baru lah diumumkan...pengguna jadi mangsa. Dah bertahun2 makan kek ni.
|
Inilah rupa bentuk butter tur...mujur tak pernah beli...tapi pernah beli kek tur...erkkkkk....
|
|
Kek lapis Sarawak .... Google...
|
Tiada ulasan:
Catat Ulasan