Khamis, 15 Disember 2011

Janin 15 Minggu Hidup Di Dunia

Besarnya kekuasaan Allah SWT.  Baru jap tadi BW kat blog mamaloveu-basma.blogspot.com.  Bila membaca artikel kat bawah ni memang kekuasaan Allah tiada yang dapat menandingi.  Renung2kanlah yerk..


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?

1 ulasan:

  1. allahuakbar.....

    kalau kat malaysia, dah cukup sifat n masa lahir dibuang2 jerk kan.....

    BalasPadam