Khamis, 17 April 2014

Tragedi Menyayat Hati - Budak Lemas

Balik kerja semalam ..... sampai laluan masuk ke Nursery anak memang ramai orang termasuk bomba.  Dari juah dah nampak siren bomba menyala2...dalam hati dok terfikir ... air naik kot ... sebab dalam pukul 4 hujan lebat sangat.  Sungai Ampang memang kalau hujan terlalu lebat, air naik mendadak.  Pernah nursery anak aku tur tutup sebab naik air .... Bila dah sampai dekat ... baru tau ada budak jatuh dalam longkang yang menghubung ke sungai ... Ya Allah ... memang mengeletar satu badan ... sebab yang jatuh tur sama usia dengan anak aku ... Syahmi ... 11 tahun ... dan juga rakan baik anak aku masa darjah 4 ... memang ramai orang masa tur.  Emak Khairul Azrid Abdul Rasak (budak tur) pun ada ... sayu hati.  Dalam hati doa ... moga2 selamat.  Tapi kalau melihatkan air sungai yang terlalu deras ... mustahil ... tapi itu semua kuasa Allah ... Tiada siapa dapat menduga.  Hanya ingin menolong rakan mengambil bola takraw yang jatuh longkang ... niat baik tur meragut nyawanya sendiri.  Syurga tempat mu dik ... Bomba masih mencari dari malam tadi sehingga ke pagi ... Moga2 dapat ditemui hari ini ... mana tau petang nanti hujan lagi ... memang susah nak cari ... Ya Allah kau permudahkan segala urusan mereka hari ini .... Aminnnn.....
dari surat khabar myMetro .... tak dapat bayangkan longkang macam tur ....

Gambar dari myMetro gak ...

Kejadian petang semalam...:(


klik sini untuk berita selanjutnya

Rabu, 16 April 2014

Berstimboot Di Ofis ... BESTTT...

 Last Week .... Taraaa....selamat menjamu selera ... mana yang terliur tur yerk ... Periuk nasi pun jadi ... Memang menguntungkan dan mengenyangkan ... Tak payah nak pergi Jhonny ke Volcano ker ... apa2 ker ... kat ofis pun leh ...






Masalah Air

Dugaan betul bila air tak ada hujung minggu ... Ahad petang baru ada.  Mujurlah semua baju sekolah dah habis cuci hari Jumaat.  Cuma kasut sekolah jer tak sempat nak basuh...sebab malam hari Jumaat tur yakni malam Sabtu lah yer dah tak ada air .... jadinya pakailah mana kasut yang ada ... huhuhu ... nak wat camner.  Nak basuh hari Ahad lak dah petang dan hujan.  Itu kisah minggu lepas yang ada kat draft aku ni ... hahaha ...

Kisah hari ni lak..air start tak ada petang semalam ... jadinya kemungkinan ada Khamis petang lah ... ikut perkiraan 2 hari ada 2 hari tak ada ... lagipun aku kan duduk umah bertingkat jadinya lambatlah sikit air datang.  Mujurlah tingkat 1 ... kalau tingkat 3 ke 4 ... lagilah teruk.  Masuk hari ke 3 baru ada air ... ada tur sampai dah pindah .. sebab dek air ... aku idok ler sampai pindah  randah ... nak dok mana kalau pindah ... terimalah qada dan qadar ni ...  

Isnin, 7 April 2014

BerFruit Tart Di Ofis

Hari Rabu minggu lepas lupa nak masuk N3 pasal ada kelas buat fruit tart kat ofis aku.  Untung ada Kak Par yang tak lokek ilmu.  TQ Kak Par ... kalau tak memang tak tau nak buat camner.  Tengok gambar jerlah yerk...















 

Catuan Air April 2014

Hari tu rumah aku kena catu air ... kadang2 2 hari .. kadang2 nak masuk hari ke-3 baru ada.  Ingatkan akhir bulan Mac dah selesai bab catuan air ni ... tup..tup..tup keluar lak pengumuman catuan dilanjutkan hingga ke akhir April.  Amik ko...lama lagi tu.  Harus terima dengan redha walaupun keterpaksaan...huhuhu...alhamdulillah 2 hari cuti ... Sabtu n Ahad ... air ada ... jadinya dapatlah aku mendobi sepuas2 hatinya.  Last2 bila dah mendobi banyak tu ... tang nak menjemur lak jadi hal.  Sekarang lak musim hujan ... jadinya kena ikut giliran menjemur lah yerk.  Mana baju yang perlu dijemur dulu ... didahulukan .. mana yang kendian tu kena tunggu ler ... maklum ler duduk kat umah bertingkat2 ni ... space nak menjemur tu terhad.  Kadang2 bertindih2 kain di jemuran ... Rasa2nya kat apartment yang aku duduk ni ... umah aku jer yang selalu ada kain kat ampaian ... tak pernah tak ada.  Jadinya bila orang nak datang tur .. bagitau jer rumah yang banyak baju kat ampaian tur umah aku ler ... hahahaha ....

Hari ni hari pertama puasa ganti ... badan lemah sikit sebab Si Intan Payung Syahir asyik nak menyusu jer waktu malam.  

Isnin, 31 Mac 2014

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler aku belikan.





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

Makan Malam Steamboat

Semalam makan malam di rumah member dekat TUDM Subang.  Dia buat steamboat (lupa nak snap gambar steamboat dia).  Pergi pukul 6 ... kira2 makan malam ler tur.  Ingatkan dia jemput ramai orang, rupa2nya kami sekeluarga jer.  Dah lama tak jumpa.  Tq ... Kak Idah, memang mengenyangkan, sampai anak dara aku muntah sebab terlalu kenyang.  

Bunga berkembang di waktu malam ... cantik ...

Penuh hiasan umahnya ... 
 
Nampak sikit kepala Intan Payung Syahir