Ahad, 31 Mei 2015

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ... (Update 9 Februari 2015)

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 










Khamis, 23 April 2015

Baby..Baby...Baby

Baby ... Baby ... Baby ... hari2 macam turlah Syahir panggil sambil pegang perut.  Dah overdue 7 hari ... tadi pagi pergi Hospital Ampang ... tambah 2 hari lagi .. cukupkan 9 hari ... kalau tak bersalin gak esok lusa ... Sabtu pergi terus menyerah diri ... argghhhhhh...tur yang tak nak tur.  Harap2 dan doakan dalam 1 hari 2 ni yer.  Tak pernah menyerah diri sendiri ... semua tunggu sakit baru pergi.  Air selusuh yang Incik Aidil buat pun dah habis sebotol ... bertawakal sahajalah.  Baby ada gerak ... masa kat hospital tadi ... nurse tur cakap kalau baby tak gerak cepat2 datang ... tur pun tak jumpa doktor tadi.  Nurse yang jumpa doktor dan bagitau doktor cakap apa ... 


Isnin, 20 April 2015

Dah Overdue

Hari ni dah overdue 4 hari ... tanda2 nak bersalin lom ada lagi.  Call Hospital Ampang tanya kena tunggu berapa hari lepas due baru boleh pergi spital ... 9 hari katanya .. mak ai lamanya .. tanya member yang kerja kat Hospital Putrajaya tunggu 6 hari jer.  Lain hospital .. lain tempohnya.  Tanya mak pulak, tunggu sakit..jangan nak pergi menyerah diri kat hospital.  Selagi tak sakit jangan pergi.  Perut ni mengeras tur adalah, tapi rasa sakit yang tak adanya.  Memang kalau ikut kan hati tak nak pergi hospital awal2 ... karang kena seluk tur yang tak nak tur.  Tunggu jerlah seminggu lagi ... harap2 dalam minggu ni.  

Isnin, 13 April 2015

3 Hari Lagi

Hari ni 13hb...tinggal 3 hari lagi nak ke 16hb...kalau ikutkan tarikh turlah aku deliver ... tapi biasanya aku ikut mana dulu ... kalau tak sakit lagi ... tak pergi hospital ... tunggu sakit baru pergi.  Tak nak lah menyerah diri awal2.  Nanti macam2 kena ... Insha Allah ... semoganya semuanya dipermudahkan.  Berjalan banyak pun dah rasa lain macam jer ni ... tapi still kejer lagi ... 



Khamis, 2 April 2015

Countdown to 16 April 2015

Countdown to 16 April 2015 ....

Hati berbunga2 campur berdebar2.  Makan pun dah tak selera ... asyik sakit perut jer.  Baby pun dah mengeras2.  Doakan yang terbaik yer ....

Image result for 16 April

Jumaat, 20 Mac 2015

Persediaan Fasa Pertama For 36 Week

Habis citer cari batu sungai di Bukit Belacan ... citer wat persediaan untuk fasa terakhir .... walaupun baru wat persediaan untuk fasa pertama.  Yerlah dah 36 minggu .. takut lak awal sakitnya.  Baju2 baby semuanya dah basuh ... cuma tak letak dalam beg lagi untuk bawak ke hospital nanti.  Barang2 dah ada semua ... cumanya tak susun secara rapi lagi ... yang tak siap lagi sarung tilam baby yang SIL bagi hari tur ... mungkin esok nak menjahitnya.  Sarung bantal tidur ngan bantal peluk dah siap semua dan basuh.  Tapinya .. biasalah bila keluar jer barang2 baby ... Intan Payung Syahir mesti kacau ... semuanya nak ... Macamanalah nak ada baby nanti ... risau jugak sebab sekarang ni dia suka membaling barang2 bila mengamuk.

36 minggu dari google ... semalam check up Hospital Ampang ... katanya kepala baby dah masuk bawah .. hihihi ...

Tragedi Mencari Batu Sungai

Semalam check up dengan Hospital Ampang .. cuti sehari.  Alhamdulillah ... semuanya ok.  Lepas ni pergi check up dengan klinik jer.  Bila sakit baru datang Hospital Ampang.  Amik kesempatan dek kerana dah dah cuti semalam kononnya nak cari batu sungai dekat Bukit Belacan.  Pergi naik motor jer ngan Incik Aidil.  Air memang surut gila ... dah bertahun2 tak pergi jenguk sana.  Memang dah lain.  Incik Aidil pun menyusuri sungai, walaupun aku tengok memang dah tak ada batu yang sesuai nak buat tungku waktu bersalin nanti.  Air pun keruh semacam jer ... mungkin sebab cuaca sekarang ni panas.  Dah cari batu pun tak ada .. ajak Incik Aidil balik ... nak sampai jer kat pintu gerbang keluar tur ada seekor beruk yang tengah tunggu kat tengah2 jalan ... ada gak bebudak yang naik motor patah balik tak jadi balik ... Incik Aidil pun nak buat pusingan ... nak patah balik sebab dia kata beruk bahaya .. kang dia kokak kang tak pasal2 jadi hal.  Masa nak pusing motor tur ... beruk tur macam menuju kat kami berdua ... apa lagi .. nak jadi citer .. motor jatuh ... nasib baik aku boleh tahan lagi .. tak adalah kena hempap ngan motor tur.  Alkisahnya sebab beruk tur nampak ada makanan dalam raga motor.  Kuih limas yang aku beli untuk Kak Lang habis semua disebatnya .. 10 ketul tur ... Incik Aidil aku tinggalkan ngan beruk tur n ada ada orang tolong halau ngan batu .. tapi tak maunya berganjak ... sedap bebenor makan kuih.  Last2 batu ke mana .. kuih pun ke mana .. amik ko .. memang tak diizinkan untuk mengambil batu kat situ gamaknya ... 

Image result for batu tungku dari sungai
Batu sungai dari Google ...