Selasa, 31 Mac 2015

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ... (Update 9 Februari 2015)

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 










Jumaat, 20 Mac 2015

Persediaan Fasa Pertama For 36 Week

Habis citer cari batu sungai di Bukit Belacan ... citer wat persediaan untuk fasa terakhir .... walaupun baru wat persediaan untuk fasa pertama.  Yerlah dah 36 minggu .. takut lak awal sakitnya.  Baju2 baby semuanya dah basuh ... cuma tak letak dalam beg lagi untuk bawak ke hospital nanti.  Barang2 dah ada semua ... cumanya tak susun secara rapi lagi ... yang tak siap lagi sarung tilam baby yang SIL bagi hari tur ... mungkin esok nak menjahitnya.  Sarung bantal tidur ngan bantal peluk dah siap semua dan basuh.  Tapinya .. biasalah bila keluar jer barang2 baby ... Intan Payung Syahir mesti kacau ... semuanya nak ... Macamanalah nak ada baby nanti ... risau jugak sebab sekarang ni dia suka membaling barang2 bila mengamuk.

36 minggu dari google ... semalam check up Hospital Ampang ... katanya kepala baby dah masuk bawah .. hihihi ...

Tragedi Mencari Batu Sungai

Semalam check up dengan Hospital Ampang .. cuti sehari.  Alhamdulillah ... semuanya ok.  Lepas ni pergi check up dengan klinik jer.  Bila sakit baru datang Hospital Ampang.  Amik kesempatan dek kerana dah dah cuti semalam kononnya nak cari batu sungai dekat Bukit Belacan.  Pergi naik motor jer ngan Incik Aidil.  Air memang surut gila ... dah bertahun2 tak pergi jenguk sana.  Memang dah lain.  Incik Aidil pun menyusuri sungai, walaupun aku tengok memang dah tak ada batu yang sesuai nak buat tungku waktu bersalin nanti.  Air pun keruh semacam jer ... mungkin sebab cuaca sekarang ni panas.  Dah cari batu pun tak ada .. ajak Incik Aidil balik ... nak sampai jer kat pintu gerbang keluar tur ada seekor beruk yang tengah tunggu kat tengah2 jalan ... ada gak bebudak yang naik motor patah balik tak jadi balik ... Incik Aidil pun nak buat pusingan ... nak patah balik sebab dia kata beruk bahaya .. kang dia kokak kang tak pasal2 jadi hal.  Masa nak pusing motor tur ... beruk tur macam menuju kat kami berdua ... apa lagi .. nak jadi citer .. motor jatuh ... nasib baik aku boleh tahan lagi .. tak adalah kena hempap ngan motor tur.  Alkisahnya sebab beruk tur nampak ada makanan dalam raga motor.  Kuih limas yang aku beli untuk Kak Lang habis semua disebatnya .. 10 ketul tur ... Incik Aidil aku tinggalkan ngan beruk tur n ada ada orang tolong halau ngan batu .. tapi tak maunya berganjak ... sedap bebenor makan kuih.  Last2 batu ke mana .. kuih pun ke mana .. amik ko .. memang tak diizinkan untuk mengambil batu kat situ gamaknya ... 

Image result for batu tungku dari sungai
Batu sungai dari Google ... 

Selasa, 17 Mac 2015

Menghitung Hari ... 36 Weeks

Dah nak masuk 36 minggu ... semalam dah wat temujanji dengan Hospital Ampang.  Dapat tarikh 19 Mac pukul 8.30 pagi.  Harap2 tak ada masalah.  Sebab kena pergi check up tur .... masa lahirkan Angah kena operate.  Jadinya kenalah wat check up ... Nak bersalin pun dekat situ.  Lagipun, dekat dengan rumah.  Tak amik masa lama nak sampai.

Sekarang ni kandungan okay ... abangnya pun aka Intan Payung Syahir cam tak sabar jer nak baby ... bila pegang perut n baby tengah gerak bukan main sukanya.  

Syahir ngan anak sepupu Incik Aidil .. ntah apa pangkatnya ...


Baby comel ....




Rabu, 11 Mac 2015

Persediaan Untuk Baby

Bulan depan dah masuk bulan due ... kalau ikut due 16hb April .... tak lama dah yer.  Barang baby dah beli hari minggu hari tu.  Semuanya kena beli baru ... sampaikan besen mandi baby pun kena beli baru sebab yang lama dah tak ada.  Masa zaman Syahir hari tur pun pinjam orang punya.  Barut pun dah habis jahit.  Sarung bantal ngan tilam pun dah selesai jahit.  Tq dekat SIL sebab bagi set tilam ngan bantal kekabu untuk baby baru.  Alang2 dah baby dapat semua baru, Intan Payung pun aku jahitkan juga yang baru.  Tapinya yang letih sekarang ni ... makin manja ... tak boleh nak berenggang. Mana-mana pun kena ada aku ... mengempeng tak yang cerita lah ... Marah sikit jer, terus nak memek ... memek ... itu jerlah.  Incik Haidir siap beli puting lagi ... yang sememangnya aku tau Intan Payung Syahir tak kan nak ... mencuba sahajalah .... Bila try bagi memang kelakar tengok dia hisap puting tur.  Dia pun gelak2.  Mana maunya ... dah besar baru nak bagi puting.  Masa baby memang tak pernah bagi puting pun.  Nak cerita masa baby, Intan Payung Syahir memang susah nak minum susu botol.  Memang tak nak langsung botol susu.  Padahnya sampai sekarang tak berenggang lagi dengan Cik B ... Tengok muka memang kesian bila nak pisahkan dengan Cik B.  Tapi kena cuba ... macamana caranya pun aku tak tau.  Hihihih ... Huwaaaaaaa ..... 

Selasa, 24 Februari 2015

Perihal Balik Kampung Raya Cina

Arghhhh...ngantuknya mata ni.  Dah nak tertutup sendiri ....

Bukan mata aku ... mata Google...

Tapinya ... nak jugak citer perihal balik kampung Raya Cina ... bukan Raya Melayu yer .. Raya Cina ... tapi jalannya havoc cam balik raya sendiri.  Nak pulak amik 1 hari tambahan cuti.  Sebab memang dah jangka jalan jem teruk.  Bertolak balik ke Kedah (Kulim), pagi Rabu.  Jalan jem dah masa tur.  Highway pun dah penuh ngan kereta .. tapi alhamdulillah ... selamat sampai .. tu pun ada cilok2 masuk emergency lane ... adik Incik Aidil pun ada follow satu kereta.  Jadinya 2 buah kereta balik Kedah rumah MIL.  Sampai dalam pukul 2 lebih ... Tidur semalaman esok petang balik Kampung Beng, Lenggong ... rumah arwah Tok belah Incik Aidil.  Sekarang Mak Yong aka mak saudara Incik Aidil yang duduk.  Banjir hari tur pun sampai paras pinggang masuk air ... habis semua bahagian dapur dan bilik bawah.  

Membakor almari kena banjir ... sian Mak Yong ...

Tukang bakor ngan assistantnya .. Angah ...

Lorrr... tadi dah rotate .. naper x jadi ...

Ronda2 naik bot ... ada yang berani ... 
Ni budak takut nak naik bot ... menangis ...

Bukan tengah kira .. tapi nak buat jari peace ....

Balik KL hari Sabtu ... memang jem giler2 yang amat ... tak tau nak cakap.  Mujur ikut jalan lama ... walaupun makan masa yang agak lama ... kematu buntut duduk dalam kereta ... Syahir pun dah termuntah2 ... Kak Lang lagi muntah ... mujur aku tak muntah ... bertolak 4.30 petang ... sampai KL pukul 12.30 malam ... tolak berenti 1 jam 1/2  dekat masjid ... Jalan memang tahan sikit jem dari Highway ... nak pulak kena riba Intan Payung sorang ni ... tidur beriba ... tak nak duduk belakang ... Apa2 pun alhamdulillah ... selamat sampai ....

Selasa, 17 Februari 2015

Cuti Tahun Baru Cina

Tahun Baru Cina hari Khamis ngan Jumaat cuti ... bersambung lak ngan Sabtu ngan Ahad ... dapat 4 hari ... apply cuti hari Rabu .. dapat 5 hari ... sekolah kebangsaan cuti start hari ni.  Sekolah agama tak cuti ... Apa plan??? Huhuhuhu ... balik Kedah ngan Perak.  Esok pepagi yer ker  perjalanan ke Kedah dulu ... tidur semalaman esoknya ke Perak.