Sabtu, 30 April 2016

Ayam Nandos PERCUMA....

Assalamualaikum ...

Ada sesapa kengkawan yang rajin ke Nandos tu dan nak ayam Nandos percuma ... boleh lah klik kat bawah tur.  Nandos nak bagi ayam percuma ....

Isnin, 25 April 2016

Syahir Hilang di TESCO

Semalam nak jadi citer ...

Walaupun kepala ting tong ... sebab musabab tak tau naper ... dari balik kerja hari Jumaat lagi ... kepala memang pusing memusing ... tunduk jer macam nak jatuh ... baring jer macam terawang-awangan.  Tak pergi klinik pun...Okay sambung citer di atas ... Petang lepas Asar pergi TESCO sebab nak cari barang2 anak2 ... kepala okay sikit ... Orang memang ramai .... mungkin sebab baru gaji semuanya ... 

Lepas pilih2 barang ... masa tur Intan Payung Syahir memang dah macam tak tentu arah ... letak roti dalam troli suruh bukak roti ... letak air suruh bukak air ... memang selalu letak dia dalam troli sebab kalau letak kat bawah memang tak terkawal .... sekarang tak yah bawak stroller Syira dah .. sebab dia dah pandai berdiri ... jadinya dalam troli dia ngan abang dia dah duduk ... Syira okay jer ... Lepas dah bayar amik resit bermulalah citernya ... Sekarang tengah promosi tukar resit dapat sticker ... jadinya aku yang tak sedar diri ni pergi dengan Kak Lang tanpa ingat kat anak2 terutamanya Syahir yang dah lepas dari troli.  Lepas pun sebab nak isi barang ... Incik Aidil lepaskan ... Kepala masa tur memang tak ingat apa2 ... menonong jer jalan ke kaunter nak amik sticker ... tak sedar pun masa bila Syahir ni lari macam lipas kudung ... sedar2 Incik Aidil suruh jaga troli dengan muka masam cari Syahir yang kat depan memang dah ramai orang.  Aku pun tak nampak mana Syahir ... Menjerit2 aku panggil nama Syahir kat tengah2 orang ... Incik Aidil dah berlari ke depan ... panggil nama Syahir jugak ... Dada aku memang dah berdebar2 ... Tak pernah lagi jadi camni ... Kat situ jugak ada orang purdah hitam tengah nangis2 cari anak dia jugak ... security pun tengah cari anak dia .. agaknya hilang jugak ... dalam hati aku ni tak tau nak kata apa ... last2 dalam beberapa minit ... nampak Incik Aidil dukung Syahir ... ALHAMDULILLAH ... Syukur sangat2... tak terkata .. walaupun hanya beberapa minit hilang .. mujur ada orang pegang dia ... mungkin sebab dengar Incik Aidil panggil nama Syahir ... Incik Aidil jumpa dia pun sebab ada orang bagitau ... Memang aku kena bebel ler dengan Incik Aidil ... Lepas ni memang tak boleh lepas tangan ... kena ikat tangan Syahir ...

Bila tanya balik kenapa Syahir lari-lari dalam Tesco ... boleh dia jawab ... Air lari2 penat ... Aku tanya lagi .. Siapa pegang Syahir... Syahir jawab ...Acik pegang...Acik baik ...Jadinya ...memang dia tak takut orang ... dan tak menangis langsung bila Incik Aidil jumpa tadi ....








Rabu, 20 April 2016

De'Xandra - Pati Minyak Wangi

Ada orang nak order tak minyak wangi ni ... Kalau berminat PM ...
































Alkisah Lama Menyepi

Kembali semula setelah lama menyepi ...

Mood nak berblogging xder ... hari ni gagahkan diri jugak ...

Alkisahnya ... Syahir n Syahira ke warded sebab jangkitan paru2 dan hepatitis A ... Syahir dua2 kena... Syira jangkitan paru2 jer.  Bergilir2 dengan Incik Aidil jaga.  Aku jaga masa Syahira dalam ward ... Incik Aidil jaga Syahir lepas seminggu Syahira discharge...Yang teruk sekali Syahir.  Makan minum semua tak nak.  Sampai mulut pun dah berbau.  Nak tak nak pergi hospital terus kena warded. 

Hari pertama kena warded ... tunggu ward kosong

Ceria jer ...
Abang Syahir datang melawat Baby Syira


Tak peduli pun adik sebelah ... main game jer ....

Last2 kena warded selepas adik discarge ... berjangkit

Merenung masa depan kot .... 

Bertemankan hadiah kakak ....

Angkut laptop masuk spital ... nak tgk upin upin ... tab tak der ...






Selasa, 2 Februari 2016

010216 - Selamat Hari Lahir Intan Payung Syahir

Semalam 010216 genap umur Intan Payung Syahir 3 tahun.  Sekejap jer masa berlalu ... dah 3 tahun yer Intan Payung Syahir.  Rasa macam baru jer lahir ... hihihi ... macam2 karenah sekarang ... dah petah bercakap kadang2 pelat ... manja semakin manja ... dah jadi pengawal peribadi aku rasanya.  Bila aku duduk dalam bilik ... solat, gosok baju, menjahit, masuk toilet ... semuanya tunggu.  Kadang2 angin satu badan ... Semalam jugak .. maklum lah cuti Wilayah ... bawak dia naik LRT pergi SOGO ... teman Incik Aidil beli baju katanya ... maklum ler nak sambut adik ipar raya cina nanti.  Dalam LRT okay jer.  Duduk diam ... dah keluar dari LRT ... sendiri mau ingat lah.  Kena kawal pergerakannya....Naik LRT memang dia teruja sebab tak pernah naik ... Mujur tak bawak baby Syira ... tinggal dekat umah pengasuh.  

Birthday tak sambut apa2 pun.  Present aku dah beli awal2 lagi ... dapat2 terus hancur lebur ... 

'Selamat Hari Lahir anak ibu - Muhammad Nur Syahir bin Mohd Haidir ... semoga jadi yang anak yang soleh, cerdik pandai dunia dan akhirat ... aminnnn

... perkataan semalam yang membuat tersenyum sorang2 ... Keropok tido ... aka ... keropok lekor ... puas nak faham semalam .... 


Isnin, 7 Disember 2015

Alkisah Baby Syira

Baby Syira dah 7 bulan.  Dah pandai meniarap ... nak menjulur ke depan sikit2 lagi.  Merangkak belum lagi.  Nampak makanan nombor satu ... yang tak bestnya .. susu formula tak nak.  Tur yang merisaukan aku.  Buang air besar pun tak nak .. Pernah sekali sampai 6 hari tak nak buang air besar.  Bila nak buang air besar ... nangis2 sebab sembelit.  Sampai berdarah...risau hati.  Bawak klinik...doktor bagi ubat masuk bontot.  Last2 sekarang ni kena spare ubat tur dekat umah.  Sebab memang 3 - 4 hari tak membuang lagi.  Memang baby Syira minum susu badan ... tapi pam dekat ofis pun dapat 4 oz jer.  BS pun bagitau bila dekat rumah protes tak nak susu formula.  Makan banyak ... Camner nak buat lagi .... terpaksa masuk ubat bontot jerlah ...

Alkisah Cuti 5 Hari

Assalamualaikum...

Penuh sawang blog ni ... nak kena cuci dulu.  Kot2 ada yang tak nampak nak baca nanti ... huhuhuhu ....

Bermula citer ... pasal balik kampung cuti 5 hari (23 November sampai 28).  Alkisah amik 5 hari tur sebab Incik Aidil kena habiskan cuti ... nak bawak ke tahun hadapan pun tak boleh banyak2...jadinya kenalah mengikut.  Mujur cuti banyak lagi...Alang2 dah cuti sekolah ... hantar Angah ngan Ikah dok kampung sekali.  Along tak nak tinggal ... nak kejer katanya.  Jadinya 2 orang jerlah yang tinggal di kampung.  Rasa sunyi tak ada Kak Lang ngah Angah.  Hari2 Intan Payung Syahir asyik tanya abang ngan kakaknya.  Biasa Angah yang melayan ... sekarang Along ... tapi tak lama nak melayan adiknya.  

Angah n Kak Lang