Selasa, 31 Mac 2015

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ... (Update 9 Februari 2015)

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 










Selasa, 24 Februari 2015

Perihal Balik Kampung Raya Cina

Arghhhh...ngantuknya mata ni.  Dah nak tertutup sendiri ....

Bukan mata aku ... mata Google...

Tapinya ... nak jugak citer perihal balik kampung Raya Cina ... bukan Raya Melayu yer .. Raya Cina ... tapi jalannya havoc cam balik raya sendiri.  Nak pulak amik 1 hari tambahan cuti.  Sebab memang dah jangka jalan jem teruk.  Bertolak balik ke Kedah (Kulim), pagi Rabu.  Jalan jem dah masa tur.  Highway pun dah penuh ngan kereta .. tapi alhamdulillah ... selamat sampai .. tu pun ada cilok2 masuk emergency lane ... adik Incik Aidil pun ada follow satu kereta.  Jadinya 2 buah kereta balik Kedah rumah MIL.  Sampai dalam pukul 2 lebih ... Tidur semalaman esok petang balik Kampung Beng, Lenggong ... rumah arwah Tok belah Incik Aidil.  Sekarang Mak Yong aka mak saudara Incik Aidil yang duduk.  Banjir hari tur pun sampai paras pinggang masuk air ... habis semua bahagian dapur dan bilik bawah.  

Membakor almari kena banjir ... sian Mak Yong ...

Tukang bakor ngan assistantnya .. Angah ...

Lorrr... tadi dah rotate .. naper x jadi ...

Ronda2 naik bot ... ada yang berani ... 
Ni budak takut nak naik bot ... menangis ...

Bukan tengah kira .. tapi nak buat jari peace ....

Balik KL hari Sabtu ... memang jem giler2 yang amat ... tak tau nak cakap.  Mujur ikut jalan lama ... walaupun makan masa yang agak lama ... kematu buntut duduk dalam kereta ... Syahir pun dah termuntah2 ... Kak Lang lagi muntah ... mujur aku tak muntah ... bertolak 4.30 petang ... sampai KL pukul 12.30 malam ... tolak berenti 1 jam 1/2  dekat masjid ... Jalan memang tahan sikit jem dari Highway ... nak pulak kena riba Intan Payung sorang ni ... tidur beriba ... tak nak duduk belakang ... Apa2 pun alhamdulillah ... selamat sampai ....

Selasa, 17 Februari 2015

Cuti Tahun Baru Cina

Tahun Baru Cina hari Khamis ngan Jumaat cuti ... bersambung lak ngan Sabtu ngan Ahad ... dapat 4 hari ... apply cuti hari Rabu .. dapat 5 hari ... sekolah kebangsaan cuti start hari ni.  Sekolah agama tak cuti ... Apa plan??? Huhuhuhu ... balik Kedah ngan Perak.  Esok pepagi yer ker  perjalanan ke Kedah dulu ... tidur semalaman esoknya ke Perak.  

Rabu, 11 Februari 2015

Nak Pisahkan Susu Badan

Uwaaaaaaa....Intan Payung Syahir masih belum bercerai susu badan lagi.  Dah genap 2 tahun, tapi makin kerap pulak nak memeknya.  Pantang nampak ... itu jer yang disebutnya.  Kadang2 sampai merayu2 kat dapur ... berguling2.  Dah nak jadi abang bulan 4 ni, tapi tak boleh nak lepaskan memeknya.  Bukannya ada susu, tapi macam sedap jer bila dapat memek.  Hihihi...Perkara pertama yang akan dia sebut bila jumpa aku balik kerja, memek..memek..memek...tu jerlah.  Atas motor pun boleh mintak....Tapi tak adalah aku nak menyelak atas motor tur.  Tak bagi karang kesian, sebab menangisnya macam kena pukul. Bila time nak tido memang celah ketiak jerlah, nak bangun pun tak boleh.  Walaupun dah hisap susu botol, bila habis jer susu botol ... memek jugak yang dicarinya.  Dah search google cari cara2 nak cerai susu badan.  Ada yang suruh bubuh belacan, jadam, sirap n mender2 pahit.  Yang aku dah buat bubuh sirap jer, tapinya tak jalan gak.  Hisap gak ... hihihi .... 




Rabu, 4 Februari 2015

Alhamdulillah ... Syahir Dah Masuk TAWAS

Alhamdulillah ... sempena cuti Hari Wilayah 1 Februari 2015, yang memang sah2 KL cuti n Selangor kerja ... amik kesempatan pergi Shah Alam ke Yayasan Warisan Anak Selangor a.k.a. YAWAS.  Jenuh gak carinya, rupa2nya depan I-City jer ... baru pindah kat situ.  Sebab dah daftar online ... jadinya proses tak lama.  Hanya nak amik kad n sijil. Umur 18 tahun, In Sha Allah kalau panjang umur n ada rezeki Syahir dapat RM1,500.  Sesapa nak daftar tur sebelum Hari Lahir yang ke-3 yer ... n bukak jer laman web TAWAS.  

So masa tunggu Incik Aidil urus mender alah tur ... aku n Syahir sempat bergambar kat I-City .. tapi luar jerlah ... dalam tak boleh masuk .. malam baru boleh ..





 




Selamat Hari Lahir Yang Ke-2 Tahun

Selamat Hari Lahir yang ke 2 tahun untuk anak ibu Muhammad Nur Syahir pada 1 Februari 2015.  Sama dengan sambutan Hari Wilayah ...

2zxd0-tpvb-1


Projek Cuti

Selamat kembali bekerja ... Setelah 4 hari bercuti.  Mana yang kerja kat KL tur dapat ler cuti 4 hari .. mana yang kerja kat Selangor kenalah kerja yerk ... Anak2 sekolah kat Selangor, jadinya kenalah sekolah hari Isnin tur.  Alkisah dah cuti 4 hari tur ... amik peluang pergi ke umah adik kat Tanjung Malim.  Pergi hari Sabtu balik hari Ahad.  Pergi umah orang bujang .. jadinya semuanya tak ada.  Adik bawak mandi sungai .... Ok layan gambar jerlah ...

Budak tecik posing ...

Kat tangga pun jadi ler 

Cantik rambuttt...

Wat apa tur Incik Aidil


Tuan umah layan anak buah
Sungai apa ntah namanya ...