Jumaat, 31 Oktober 2014

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ...

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 


TERKINI!!!
STOK BARU DAH SAMPAI...BOLEH ORDER SEKARANG....STOK LIMITED ... SAPA CEPAT DIA DAPAT

update : 29 September 2014









Isnin, 20 Oktober 2014

Hepi Birthday Angah Yang Ke-11 ... 17 Oktober 2014

Tuan rumah baru muncul ... Bukan menghilang ... Tapi kesihatan yang tak mengizinkan ... Mengalami tekanan darah rendah ... harap2 tak berpanjangan ... memang menguji keimanan apabila menghadapi saat2 ini.  Nampak remeh, tapi sebenarnya yang mengalaminya sahaja yang tahu macamana rasanya.  Rasa lemah longlai, tak bermaya, nafas semput, dada berdebar2, tak boleh pergi tempat sesak2, berdiri lama macam nak goyang lutut.... 

Oklah ... 17 Oktober hari tu, birthday Angah ... Celebrate dekat KFC jer ... Angah tak nak kek ... yang selalu nak kek, anak dara aku...Biasa memang macam tur ... kalau birthday sesapa .. mesti tanya diaorang nak apa.  Ikut diaorang ... kalau nak kek beli kek.  Nak makan KFC ke PIZZA ker .. pergi makan.  Yang pastinya anak2 ibu tak pernah minta present.  Sebab kadang2 present tur bebila jer dapat.  Tak semestinya time birthday jer ... Hari tur genap umur Angah 11 tahun.





Rabu, 15 Oktober 2014

Kepala Pening

Pening kepala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Isnin, 13 Oktober 2014

Citer Raya Korban

Lama tak update blog ... jengok2 jap jer .... bila nak update jer, terus terbantut.  Mood hilang .... ntah ke mana.  Citer pun dah banyak terbantut ... Jadinya citer yang terbaru jerlah yer.  Pasal Hari Raya Korban ... Balik kampung aku.  Bertolak hari Sabtu ... memang jem ler ... orang Pantai Timur ramai nak balik.  Adik aku yang balik ke Kuantan bertolak pukul 1 pagi ... 5 pagi masih lagi tak sampai2.  Jem giler ... Jem tak jem ... kena tempuh gak.  Apply cuti hari Jumaat sampai Selasa .. 2 hari jer ... campur tolak ngan cuti raya dapatlah 5 hari bercuti ... tapi di kampung hanya Sabtu sampai Isnin ... Tak lama mana pun.  Adik beradik pun ramai yang balik ... jadinya meriah lah sikit.  

Macam biasa ... ayah akan sembelih ayam kampung ... 5 ekor .. nak buat kari ... mak yang masak ... aku hanya menyediakan apa yang patut.  Sebab kari mak ngan kari aku masak lain rasa.  Kari mak lagi sedap .. itu yang Incik Aidil kata ... Mak masak kari ayam ngan daging.  Lagipun Incik Aidil puasa sunat hari Sabtu tur ... Ingat nak buat laksam untuk raya ni ... tapi tak larat ... hihihi .. ikan kembung dah ada ... teringin tur memang nak sangat .. tapi tak ada sapa yang nak buatkan ... terpaksalah buat sendiri ... turpun hari Isnin pagi baru buat laksam tur ... takut kempunan buat lah jugak ... lagipun balik petang Isnin ... Kari yang mak masak makan ngan pulut .. pulut pun mak masak ... rajin betul mak saya hari tur .. biasanya mak memang dah sign kontrak ... bila anaknya balik ... dia tak ke dapur ... tapi raya kali ni .. mak yang masak ... terima kasih mak ... 

Petang Isnin balik KL .. memang jem tak hingat ler .. terpaksa lah ikut lorong kecemasan jugak ... nak pulak si kecik Intan Payung aku tur tak tidur ... sebab dah tidur awal.  Mengamuk2 dalam kereta.  Aku pulak dah mabuk kenderaan memang tak tahan ler ... last2 dah nak sampai KL baru nak tidur .. jadinya aku pun tidur sekali .. tinggal ler Incik Aidil drive sorang2 ... 




Isnin, 29 September 2014

MACAM-MACAM ADA ....MURAH AJER

1)  SWIVEL SWEEPER G2 (Penyedut Habuk/Sampah Tanpa Elektrik)




Tiada masa membersihkan rumah yang banyak habuk dan susah dibersihkan? 
Kini ada Swivel Sweeper! Penyapu elektrik yang dapat menyedut debu sampai bersih, 
dengan daya sedot yang kuat, dan sangat fleksibel untuk melewati berbagai 
sampah yang susah dibersihkan. Dengan kekuatan bateri yang dapat di-charge 
terlebih dahulu (jadi tanpa kabel).  Cara membuang kotoran pun amat mudah, 
cukup tekan rab di bahagian atas sweeper dan kotoran dapat dibuang. 
Jimat tenaga dan waktu dalam membersihkan rumah!

Harga : RM70 (Semenanjung)
RM80 (Sabah/Sarawak)


2)  USB Mini Fan

Harga : RM18

3)  CLOTHES FOLDER (Pelipat Baju Ajaib)





HARGA :  RM20



4)  DRINK DISPENSER 3 COMPARTMENT



5)  STEAMBRUSH 




Khamis, 25 September 2014

Hepi Birthday Kak Lang

Dah bersawang ke blog aku ni???hihihi.....

Kemalasan melanda...tapi hari ini curi2 sikit masa nak citer.  Last n3 pasal anniversary ... 12 September hari tur.  18 September lak birthday anak dara aku.  Hampir kelupaan ... sebab tak buat reminder ... mujurlah .... masa amik dia balik sekolah sampai umah ... dia bagitau dapat gift birthday member punya ... tapi dia buat lawak .. cakap birtday dia ... terus lah ingat ... kalau tak lupa.  Teruslah nyanyi lagu birthday ... terharu sungguh sambil tersipu2 dia ucapkan terima kasih ... hehehe .. Celebrate kat rumah jer ... beli kek kat kedai Kia Abdul ... kedai kek muslim yang bersebelahan ngan kedai makan Upin & Ipin kat Ampang tur ....


















 











Isnin, 15 September 2014

HEPI ANNIVERSARY YANG KE-15

12.9.99 - 12.9.2014 genap 15 tahun perkahwinan aku ngan Incik Aidil.  Nak tunggu Incik Aidil wish memang tak lah ... banyak makan semut katanya dan faktor umur....hihihi..alasan semata2.  Memang dah kenal dari mula memang tak pernah nak ingat tarikh2 keramat tur.  Memang rasa sekejap jer 15 tahun ... tak sangka betul.  Rupanya dah ada anak sulung yang dah besar panjang.  Tak celebrate apa pun... malam tur nak pergi makan2 tapi hujan lak .. tunda malam esoknya.