Isnin, 15 September 2014

HEPI ANNIVERSARY YANG KE-15

12.9.99 - 12.9.2014 genap 15 tahun perkahwinan aku ngan Incik Aidil.  Nak tunggu Incik Aidil wish memang tak lah ... banyak makan semut katanya dan faktor umur....hihihi..alasan semata2.  Memang dah kenal dari mula memang tak pernah nak ingat tarikh2 keramat tur.  Memang rasa sekejap jer 15 tahun ... tak sangka betul.  Rupanya dah ada anak sulung yang dah besar panjang.  Tak celebrate apa pun... malam tur nak pergi makan2 tapi hujan lak .. tunda malam esoknya.





















Isnin, 8 September 2014

UPSR 2014


Semoga berjaya kepada calon2 UPSR yang akan bermula pada esok 9 September 2014 ... Kepada Kak Lang ... Selamat Bercuti sempena UPSR ... suker lattewww....


Sekali Sekala Muncul

Jumpa lagi kita yer ... tuan tanah asyik tenggelam timbul jer ... mooddddddyyyyy .... nak wat camner.  Bukan tak jenguk..tapi setakat jenguk tak mau sawang bersarang kat sini...hihihi....Citer dah banyak basi ... kita cita yang terbaru jerlah yer ... Jumaat lepas EL sebab Syahir kena sakit mata.  Berjangkit dengan Kak Lang yang memang dah sakit mata 3 hari.  3 hari jugaklah MC tak pergi sekolah.  Mujurlah Syahir sekejap jer ... masa amik rumah pengasuh hari Khamis tur ... memang dah nak merah ... dan bertaik mata.  Balik2 masa dia dok menyusu ... terus letak air susu (susu badan yer).  Petua orang lama ... memang berkesan .. alhamdulillah ... esoknya sebab tak nak menyusahkan BS .. aku amik EL ... lagipun Kak Lang masih MC dan Syahir pun merah lagi matanya ... Duduk ler kami 3 beranak di dalam rumah ... hihihihi .....

Hari Sabtu lak ... cuti yang sememangnya cuti.  Tak ada mender nak wat ... petang tur teringin nak makan kuih kacang aka kuih kasturi.  Telefon mak kat kampung sebab nak buat macam mak buat.  Dulu2 memang tolong mak buat kuih tur ... tapi tak amik port masa tur.  Tau makan jer ... tur pun bergaduh adik beradik sebab nak kacau kacang tur masa tengah nak masak ... memang mencabar .. sebab tak bagi hangus .. guna lak dapur arang.  Hihihi...Akhirnya menjadi gak walaupun rupanya tak secantik mak buat ... rasanya ada ... lebih kacang tur buat bubur durian.  Durian memang ada kat peti ais beku ... rasa2 cam elok lagi.  Alhamdulillah ....

Hari Ahad ... lepak kat umah jer ... tak pergi mana2....

Ahad, 31 Ogos 2014

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ...

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej akak 017-2378274 or wasapp 010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com) - sebab tak selalu online wasapp...

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 


UPDATE 25 OGOS 2014 

TERKINI!!!
STOK BARU DAH SAMPAI...BOLEH ORDER SEKARANG....STOK LIMITED ... SAPA CEPAT DIA DAPAT









Rabu, 27 Ogos 2014

Rindu Ini Budak - Syahir


Khamis, 21 Ogos 2014

Photobook Raya 2014 Dari Pixajoy

Semalam dah terima 3 photobook Raya 2014 ... amik ko 3 buku terus buat ... yerlah expired untuk redeem voucher tur 18 Ogos ... jadinya sebelum habis voucher tur baik aku guna dulu yer.  Hari tu beli RM5 ringgit satu ... masa ada promosi.  Pastu kenalkan kat kengkawan guna kod yang dia beri kat kita tur ... bila kengkawan ada beli satu buku ... dapat free kita satu buku ... jadinya aku pun gunalah nama Incik Aidil ngan adik aku untuk dapat 2 percuma buku tur.  Hihihih ... Photobook ni dari Pixajoy ... memang gambar2nya cantik2 bila print.  Lagi satu ... Pixajoy ni akan hantar emel bila dia rasa gambar kita tur tak terang atau gelap untuk kita edit balik bagi cerah.  Nak buat senang jer ... tapi tak kesempatan nak buat.  Nanti ada mata2 lak .... 




Dah ada 6 buah Photobook aku buat dengan Pixajoy ....

JOM Kita Mengundi

Pagi ni ada sesi membuang undi bagi MBJ kat ofis aku.  Start kul 9.30 pagi hingga 3.30 petang.  JOM kengkawan kita mengundi .... sementara tak ramai orang turun ni.  Hihihi....