Selasa, 25 Ogos 2015

Cerita Tanpa Cerita ... Pics Raya 2015 (Part 1)

Takbir dari rumah ke rumah ... manager tak bersongkok

Snap dari tingkap jadilah

Encik Aidil buat apa tur ...

Mak n Ayah ... 

Lov u ...

Along ngan Intan Payung Syahir ... Cakcibor X

Sekeluarga ... 2 keluarga tiada dalam gambar

Lagi Sekeluarga 

Dan lagi .. jangan jemu yerk

Pak Sedara ngan anak sedara

Naper tur anjang...

My LIL Princess

My Princess... Smile

Adik n anak2 ...




Cakcibor X ... Team 

Dulu Berenam .... Sekarang Bertujuh

Raya tahun ni raya bertujuh ... Incik Aidil bayar fitrah pun untuk 7 orang ... tahun lepas 6 orang jer ... hihihi ... Meriah raya sebab ada baby.  Berkobar2 nak jahit baju baby sendiri ... walaupun bukannya pro.  Sekejap2 tetas balik lepas jahit.  Alkisahnya sebab nak jahit sendiri tur sebab musababnya ekonomi ...  GST ... beli baju pun ada GST ... jadinya buat ler baju Kak Lang ngan baby ... cantik di mata ... jahitannya nauzubillah ... 

Bertujuh sudah

Geram ... inilah bajunya ... jahit sendiri


edit ckit ... 

Isnin, 24 Ogos 2015

Cerita Kedua

Sambung balik citer hari tur ... hari tu tergendala sampai part masuk labor room ...

Masuk labor room pukul 8 lebih kalau tak silap ... tunggu sakit tak sakit2 lagi ... Incik Aidil dah gelabah libang libu dok dalam labor room ... sekejap sejuk katanya ... pastu bila doktor tanya ada rasa nak meneran .. aku kata tak ada ... check laluan bukak sikit jer ... tunggu lagi ... dalam sejam dua datang lagi doktor ... last2 doktor masuk ubat ikut drip ... masa tur mulalah datang rengsa yang tak hingat .. datang nak meneran ... tapi laluan tak banyak bukak  kata doktor .. suruh tunggu lagi.  Tunggu lagi ... sampai tengahari baru ler laluan bukak sepertimana yang dikehendaki ... alhamdulillah ... selamat lahirkan Baby Girl dengan berat 3.78 .. NUR IRDINA SYAHIRA ... 



Selasa, 18 Ogos 2015

Memula Cerita

Selepas menunggu hampir 10 hari ... terpaksa menyerah diri ke Hospital Ampang.  Sayu hati bila nak meninggalkan anak2 kat rumah ... nak pulak Intan Payung Syahir yang masih menyusu.  Packing2 barang hari Sabtu ... dalam hati tur berdoa jugalah moga2 tak kena warded.  Mak pun memang tak bagi pergi hospital menyerah diri ... mak kata nanti jadi ujikaji jer ... huhuhu ... itu memang ayat mak dari anak pertama lagi.  Pergi hospital pun senyap2 .. tak bagitau mak dulu.  Biarlah .. nanti bagitau lah ... Macam biasa proses dekat Hospital Ampang ... check jantung ... pergerakan ... bukaan ... Dah selesai  ... Doktor kata kena warded .. merayu2 gak aku kata tak boleh balik rumah ker ... esok baru datang ... tak boleh .. kata doktor sebab dah lebih due... agaknya baby ni suka dok dalam perut ibu ... Tiada tanda2 nak bersalin pun ... terpaksalah tidur kat ward malam tur ... memang tak boleh tidur ... nak pulak dengar Intan Payung Syahir cari aku ... Dalam hati berdoa jugalah sakit nak bersalin tur datang ... Tapi baby tetap duduk baik2 ... Doktor kata kalau tak ada tanda2 sampai esok pagi kena induce ... Bila dengar kena induce tur ... kecut perut aku .. sebab majoriti dari review ngan kengkawan .. dan bacaan ... katanya sakit ... Malam tur memang dok pujuk baby ... last2 pagi tur selepas Subuh ... Doktor kata nak check laluan .. dah bukak baper ... Alhamdulillah ... laluan dah bukak ... tapi sakit nak bersalin tak ada lagi ... Doktor cakap boleh masuk labor room ... Syukur doa aku dimakbulkan ... 

Ok ... Esok continue semula ... Nak balik dah ... Bye...
Intan Payung Syahir ... 

Mood ... Mood ... Mood ...

Lamanya aku menyepikan diri ... Mood nak berblog belum datang lagi.  Sikit2 ia datang .. sikit2 ia pergi ... Cerita nak diceritakan banyak sebenarnya ... dari tarikh aku deliver hinggalah ke hari ini ... Mood .. mood ... mood ... bila nak datang.

Hasil carian imej untuk Mood

Selasa, 4 Ogos 2015

Intro Selepas 3 Bulan

Assalamualaikum semua  rodong2 ... Setelah sunyi sepi selama 3 bulan lebih sikit, baru nak mula menaip kat blog ni.  Berdozen2 citer nak citer ... TUNGGUUUUUU.....

Belanja dulu ngan gambar ni

Ahad, 31 Mei 2015

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ... (Update 9 Februari 2015)

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517