Rabu, 31 Disember 2014

SAPA NAK Shake n Take Yang Murah RM50

POST STICKY NOTE ... (Update 13 November 2014)

Sekarang ni dah beli Shake n Take.  Jadinya senang ler nak buat air buah.  Tak yah nak beli bagai.  Potong2 masuk dalam Shake n Take.  Tak mahal mana pun, berbaloi2 ... RM50 jer.  Kalau deal tur rasanya mahal lagi ... kalau ada sesapa nak beli tur leh ler beli ngan akak.

(kalau ada yang PM akak kat sini untuk order tapi tak dapat reply or whatsapp  ... mesej or wasapp akak 017-2378274  010-6031517 yer or emel afiq1406@yahoo.com)

note : kos pos RM10 yer....





pssttt .... blender untuk Syahir rosak jadinya aku blender guna Shake n Take ni ... mujur ada 2 botol ... huhuhu ... darurat ... 

update hari ni (9 Mei 2014) -  Stok Shake n Take dah ada ... ada sesapa nak ...  
LIMITED STOCK ... 

1)  Aimi Jihan (IJN) - Done Payment (9 Mei 2014)
2)  Rabiatuladawiah (Paya Jaras) - Done Payment (9 Mei 2014)
3)  Umin Mat Zain (Worldwide) - Done Payment (7 Mei 2014)
4)  Dalilah Haji Madron (The Nielsen) - Done Payment (7 Mei 2014)
5)  Siti Rahmah Dikin (Sabah) - Done Payment (7 Mei 2014)
6)  Syafiqa Zulkifli (N. Sembilan) - Done Payment (8 Mei 2014)


Update 10 Mei 2014

1)  Bella Jamal (Dungun) - CD179562158MY
2)  Roshida Abu (Kedah) - CD179562144MY


Update 12 Mei 2014

1)  Rafeah (Shah Alam) - Done Payment 
2)  Zainipah Abdullah (N.Sembilan) - Done Payment
3)  Nur Fadzilah Jauhari (Perak) - Done Payment
4)  Nor Atikah Muhidin (Johor) - Done Payment
5)  Hami Haslinda (KLCC) - Done Payment (COD)

Update 19 Mei 2014

1)  Noor Azian Shaari (Perak) - CD177578535MY
2)  Wan Nazlianawati (P. Pinang) - CD177578107MY
3)  Juliyana Kasim (Damansara Damai )- EF30808533MY
4)  Muhammad Fahamy (Putrajaya) - EF30808534MY




Waaaaaa...stok dah habis ... tengah tunggu supplier hantar barang .... TAPI ... kalau ada sesapa nak order boleh ajer ... sebab barang ni limited stok sesangat ... akak amik kat supplier ikut permintaan ... huhuhu ....



Update order 27 May 2014

1)  Cheras - COD Ampang Point - 2
2)  Bukit Antarabangsa - COD Ampang Point 3
3) Jerantut - 1
4)  Melaka - 3 

Update order 4 Jun 2014

1)  Johor  (Fiza (NRW)
2) Melaka (Wendy)









BOLEH HUBUNGI (MESEJ/WASAP)  :

017-2378274 / 010-6031517 


TERKINI!!!
STOK BARU DAH SAMPAI...BOLEH ORDER SEKARANG....STOK LIMITED ... SAPA CEPAT DIA DAPAT

update : 29 September 2014









Khamis, 13 November 2014

Cadar Patchwork..Murah Dari Pasaran

Cadar patchwork 100% cotton ... kalau berminat sms or wasap akak ...017-2378274....tq...





















Selasa, 4 November 2014

Budak Kecik Tak Sihat Lagi

Malam tadi budak kecik kena amik gas ... melalak2 ... pastu pukul 5 pagi tadi demam ...



Citer Sikit Pasal Bola

Dah lama tak taip n3 kat sini.  Bila nak taip jer mood tur hilang.  Dah pegang keyboard tapi tutup balik...Nak citer pun cam basi jer .... Tapi nak wat camner ... citer gak lah ...
Musim final Piala Malaysia 2014 - JDT lawan Pahang dah berakhir.  1 November hari tu gamenya.  Hiruk pikuk rumah ... bukan sorang melompat2 ... ada tetamu ipar duai datang nonton sekali.  Game lak habis lambat ...  Incik Aidil ngan Angah sokong Pahang ... Along ngan ipar duai sokong JDT ... AKU ofkos lah Pahang ... Memang happening malam tur ... beli satay makan depan TV jer ... nak masak memang tak mampu....hihihi ... layan gambar yer ...

Kusyuk nonton bola sambil makan satay ... 


Opsss... siang tur lak ada kenduri sepupu Incik Aidil di Alam Damai, Cheras.  

Selamat pengantin baru Nelly, semoga kekal hingga ke akhir hayat...aminnnn

Isnin, 20 Oktober 2014

Hepi Birthday Angah Yang Ke-11 ... 17 Oktober 2014

Tuan rumah baru muncul ... Bukan menghilang ... Tapi kesihatan yang tak mengizinkan ... Mengalami tekanan darah rendah ... harap2 tak berpanjangan ... memang menguji keimanan apabila menghadapi saat2 ini.  Nampak remeh, tapi sebenarnya yang mengalaminya sahaja yang tahu macamana rasanya.  Rasa lemah longlai, tak bermaya, nafas semput, dada berdebar2, tak boleh pergi tempat sesak2, berdiri lama macam nak goyang lutut.... 

Oklah ... 17 Oktober hari tu, birthday Angah ... Celebrate dekat KFC jer ... Angah tak nak kek ... yang selalu nak kek, anak dara aku...Biasa memang macam tur ... kalau birthday sesapa .. mesti tanya diaorang nak apa.  Ikut diaorang ... kalau nak kek beli kek.  Nak makan KFC ke PIZZA ker .. pergi makan.  Yang pastinya anak2 ibu tak pernah minta present.  Sebab kadang2 present tur bebila jer dapat.  Tak semestinya time birthday jer ... Hari tur genap umur Angah 11 tahun.





Rabu, 15 Oktober 2014

Kepala Pening

Pening kepala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Isnin, 13 Oktober 2014

Citer Raya Korban

Lama tak update blog ... jengok2 jap jer .... bila nak update jer, terus terbantut.  Mood hilang .... ntah ke mana.  Citer pun dah banyak terbantut ... Jadinya citer yang terbaru jerlah yer.  Pasal Hari Raya Korban ... Balik kampung aku.  Bertolak hari Sabtu ... memang jem ler ... orang Pantai Timur ramai nak balik.  Adik aku yang balik ke Kuantan bertolak pukul 1 pagi ... 5 pagi masih lagi tak sampai2.  Jem giler ... Jem tak jem ... kena tempuh gak.  Apply cuti hari Jumaat sampai Selasa .. 2 hari jer ... campur tolak ngan cuti raya dapatlah 5 hari bercuti ... tapi di kampung hanya Sabtu sampai Isnin ... Tak lama mana pun.  Adik beradik pun ramai yang balik ... jadinya meriah lah sikit.  

Macam biasa ... ayah akan sembelih ayam kampung ... 5 ekor .. nak buat kari ... mak yang masak ... aku hanya menyediakan apa yang patut.  Sebab kari mak ngan kari aku masak lain rasa.  Kari mak lagi sedap .. itu yang Incik Aidil kata ... Mak masak kari ayam ngan daging.  Lagipun Incik Aidil puasa sunat hari Sabtu tur ... Ingat nak buat laksam untuk raya ni ... tapi tak larat ... hihihi .. ikan kembung dah ada ... teringin tur memang nak sangat .. tapi tak ada sapa yang nak buatkan ... terpaksalah buat sendiri ... turpun hari Isnin pagi baru buat laksam tur ... takut kempunan buat lah jugak ... lagipun balik petang Isnin ... Kari yang mak masak makan ngan pulut .. pulut pun mak masak ... rajin betul mak saya hari tur .. biasanya mak memang dah sign kontrak ... bila anaknya balik ... dia tak ke dapur ... tapi raya kali ni .. mak yang masak ... terima kasih mak ... 

Petang Isnin balik KL .. memang jem tak hingat ler .. terpaksa lah ikut lorong kecemasan jugak ... nak pulak si kecik Intan Payung aku tur tak tidur ... sebab dah tidur awal.  Mengamuk2 dalam kereta.  Aku pulak dah mabuk kenderaan memang tak tahan ler ... last2 dah nak sampai KL baru nak tidur .. jadinya aku pun tidur sekali .. tinggal ler Incik Aidil drive sorang2 ...