Khamis, 17 November 2011

Perihal Anak2 Ibu

Hari ni Along n Angah ada kat umah.  Along dah pergi sekolah..cikgu dah bagi cuti awal.  Mana yang amik hadiah kecemerlangan hari Jumaat jer datang.  Along tak dapat hadiah apa2.  Tapi alhamdulillah...keputusan periksa akhir tahun semuanya ok.  Angak lak hari ni ada penyampaian hadiah..bukan hadiah kecemerlangan, tapi hadiah kedatangan penuh kat Sekolah Agama.  Jadilah Angah..tahun lepas pun hadiah kedatangan penuh..tahun ni pun sama.  Keputusan periksa alhamdulillah..semuanya ok...banyak gak A.  Aku tak dapat nak apply cuti untuk pergi sekolah Angah..Hubby jer minta half day dari boss dia.  Anak dara aku masih lagi pergi sekolah..sebab cikgu dah bagi surat tak bagi ponteng...ada latihan persembahan untuk hari graduasi PRA sekolah Sabtu ni.  Anak dara aku siap bagitau jangan tengok dia buat persembahan nanti...dia malu..Aku pun bagitau... ibu tak tengok nanti, ibu nyorok2...Tahun depan dah Tahun 1...sekejap jer masa berlalu.  Rasanya baru jer dia masuk PRA sekolah.  Maknanya umur aku pun dah berganjak2..huhuhu...Semoga anak2 ibu jadi anak2 yang berguna di masa depan.  Aminnnn....

p/s  Tersenyum sorang2 bila ingat hubby cakap kat Angah suruh berdikari..Angah kata tak suka kari...hahaha..Angah..Angah...Berdikari pun tak tau..ingat lauk ker...

Angah

Ikah

Along

2 ulasan:

  1. Salina - yer..kita pun sekejap jer dah berumur...huhuhu

    BalasPadam