Jumaat, 4 Januari 2013

Perihal Hujung Tahun 2012

Dah lama tak mengupdate blog ni...paling last citer pasal pergi Hospital Ampang buat check up baby songsang..tapi alhamdulillah..semuanya okay..cumanya disebabkan faktor umur time mengandung ni..kena minum air gula lak..yang selama aku mengandungkan 3 orang sebelum ni tak pernah hayat minum..member kata tak sedap..nampaknya kena tempuh gak ler.  Tapinya doktor suruh buat kat klinik panel yang check up pregnant tur.  Jadinya buat ler appointment kat klinik panel yang memang aku check up tiap2 bulan kat situ...sebelum pergi call dulu..katanya boleh...kena puasa 10 jam start dari pukul 10.00 malam.  Jadinya bangun pepagi dalam pukul 7 lebih gitu...terus pergi klinik tur.  Dah ramai orang..nampaknya kenalah tunggu...lebih kurang pukul 8 lebih nombor aku pun kena panggil...tengok kat pintu nama doktor yang biasa aku jumpa..bila masuk, lain lak mukanya..hanya nama serupa...bila bagitau nak minum air gula dan dah buat appointment semalam...doktor tur cam blur jer...siap bagitau klinik swasta tak buat mender tur..klinik kerajaan jer...hempeh ko doktor...aku dah tepon, nurse tur cakap boleh jer...siap berbalah lagi dalam klinik...dah hampir menitis air mata aku...bergenang air mata aku...sayu hati sebab dah lah puasa...cam gitu lak jawapan doktor tur...dia tetap tak nak buat test tur....rupa2nya nurse tur bagitau...doktor tur doktor ganti2..bukan doktor tetap...last2 aku terus keluar...kat luar klinik baru menitis air mata aku...balik rumah telefon klinik panel lain...jawapan sama gak...Try call klinik Fuziah...alhamdulillah...boleh buat..cumanya aku tersangat lapar...terpaksa puasa lebih dari 10 jam..amik ko...lepas minum air gula yang aku rasa sedap sangat satu mug...mungkin sebab perut lapar...kena puasa lagi 2 jam...dekat pukul 1 lebih baru boleh makan aku...minta mc terus kat doktor hari tur....nak masuk ofis pun dah setengah hari...Result darah n gula aku okay...doktor kata tak yah risau2...semuanya okay...alhamdulillah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan